Filmfestival

Onsdag 18 oktober, kl 19.00
Wiener-Dog

Regi: Todd Solondz

Längd: 1 tim 24 min

TRAILER

RECENSION

Livet som hund är inte alltid det lättaste. Särskilt inte för Wiener-Dog, en tax som har ovanligt svårt att hitta en bestående husse eller matte. På en odysséartad resa förs hunden från hem till hem, ständigt med nya ägare. Det är inte alltid lätt att vara människa heller. Men ingen av alla de udda figurer som Weiner-Dog hamnar hos förblir oberörda inför mötet med den lilla fyrfota kompisen. Bland hundens ägare återfinns bland andra Danny DeVito, Julie Delpy, Ellen Burstyn och Kieran Culkin.


 

Torsdag 19 oktober, kl 19.00
Fyren mellan haven

Regi: Derek Cianfrance

Längd: 2 tim 13 min

TRAILER

RECENSION

Tom Sherbourne, en fyrvaktare, och hans fru Isabel lever vid kusten i västra Australien. En dag hittar de en död man och ett ensamt spädbarn i en livbåt som blivit uppspolad på stranden. De bestämmer sig snabbt för att ta sig an den lilla flickan som sitt eget barn. Några år hinner passera innan de stöter på en kvinna som har förlorat sin dotter och sin man till sjöss under samma tid som Tom och Isabel hittade sin baby…


 

Lördag 21 oktober, kl 19.00
Moonlight

Regi: Barry Jenkins

Längd: 1 tim 49 min

TRAILER

RECENSION

MOONLIGHT är ett intimt porträtt av en ung mans liv från barndomen till vuxen ålder, när han växer upp i ett tufft område utanför Miami. Filmen följer hans kamp om att finna sin plats i denna värld. Det är en tidlös historia om mänsklig kontakt och om de ögonblick och krafter som formar våra liv och gör oss till dem vi är.

Annonser