Om biografen Park

Medborgarhuset Park
Hjo Filmstudio visar alla filmer på PARK-biografen. Med start hösten 2012 kan Park Bio visa film på stor duk såväl digitalt som med 35-mm projektorer.
Om PARK
Kring mitten av 1900-talet fanns ett, sedan många decennier, uppdämt behov av samlingslokaler i Hjo. 1955 hade frågan blivit akut och beslut fattades om att uppföra ett medborgarhus, dock inte i kommunal regi utan av en nybildad förening – Hjo Byggnadsförening för Samlingslokaler. Denna förening byggde, ägde och drev medborgarhuset fram till 1978, då Hjo kommun tog över.
I oktober 1958 invigdes Medborgarhuset Park och verksamheten fick en flygande start. Det lokala kulturlivet med bl.a. filmvisningar och teaterverksamhet blev en succé.
Klassisk 50-talare
Medborgarhuset Park är en karaktäristisk femtiotals-byggnad. Invändigt karaktäriseras Park av omsorgsfullt valda material: grå kalksten, rött tegel och naturfärgat trä.

Från foajén når man den kombinerade teater- och biograf-salongen, som har lätt snedställda väggar i rött håltegel för akustikens skull.

Ytterligare information

Parkneon2_000
Man går in genom de höga dörrarna under ett markerat, uppåtriktat skärmtak ovanpå vilket en tidstypisk neonskylt med namnet ”Park” är placerad.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s