Filmprogram

Välkommen till vårens fem filmer 2020!

Alla filmerna visas på Park, Hjo.


Torsdag 9 januari, kl 19.00         Blinded by the light

Regi: Gurinder Chadha
Längd: 1 tim 58 min

TRAILER

RECENSION

I 80-talets England kämpar en tonåring med pakistanskt ursprung med passa in både i skolan och hemma. Men när han en dag upptäcker Bruce Springsteens musik förändras allt.


Torsdag 6 februari, kl 19.00          Atlantics

Regi: Mati Diop
Längd: 1 tim 46 min

TRAILER

RECENSION

Souleiman arbetar på ett skrytbygge av ett torn i en förort till Dakar. Byggjobbarna har inte fått betalt på flera månader och till slut får de nog och ger sig iväg över havet i hopp om en bättre framtid. Souleiman älskar Ada men hon är bortlovad till en annan. Ett par dagar efter att han gett sig av drabbas Adas bröllop av en brand och en mystisk feber sprider sig. Samtidigt kommer Souleiman tillbaka för att träffa Ada en sista gång.


Torsdag 5 mars, kl 19.00           Stulna blickar

Regi: Lorenzo Vigas
Längd: 1 tim 31 min

TRAILER

RECENSION

Armandos ensamhet och längtan efter närhet för honom till Caracas kaotiska slum. Där finns liv, och där finns unge Elder. Från motsatta världar – Armando är en välbärgad företagare, medan Elder knappt ens är myndig men ändå ledare för ett kriminellt gäng – möts de två i en relation av växande åtrå och begär. Men mellan de två står förutom en djup samhällsklyfta även spöken från Armandos förflutna som döljer sig i ensamheten… Stulna blickar hade världspremiär på filmfestivalen i Venedig, där den som första venezuelanska film någonsin belönades med det prestigefulla Guldlejonet.


Torsdag 2 april, kl 19.00            Parasit

Regi: Bong Joon Ho
Längd: 2 tim 12 min

TRAILER

RECENSION

Ki-taeks familj är en färgstark skara som hankar sig fram genom livet med hjälp av påhittighet och list. Men några pengar har de inte. Så när sonen, Ki-Woo, erbjuds jobbet som privatlärare till dottern i en rik familj så tvekar han inte en sekund. Väl på plats börjar han smida planer för resten av sin familj som en efter en får jobb i det nya huset. Men lögnerna blir allt fler och det dröjer inte länge innan situationen är helt utom kontroll…..


Torsdag 7 maj, kl 19.00            Smärta och ära

Regi: Pedro Almodovar
Längd: 1 tim 53 min

TRAILER

RECENSION

Salvador har nått stora framgångar i livet och nu ska en av hans restaurerade filmer få nypremiär. Samtidigt plågas han av diverse krämpor, och än mer av en tomhetskänsla – vad betyder yrkesframgångar, och varför ska man underkasta sig pretentiösa intervjuer och tröttsamt smicker? I jakten på livets mening drömmer sig Salvador tillbaka till barndomen, fattig på pengar men rik på kärlek från hans viljestarka mamma (Penélope Cruz). Han minns pojkårens upptåg och de första aningarna om attraktion till det egna könet. Den nutida Salvador pysslar om sin åldrade, alltjämt vasstungade mor (Julieta Serrano) och återser en gammal kärlek.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s