Filmprogram

 

Välkommen till vårens fem filmer 2022!

Alla filmerna visas på Park, Hjo.


Torsdag 13 januari, kl 19.00         Tigrar

Regi: Ronnie Sandahl, Sverige 2021
Längd: 1 tim 59 min

TRAILER

RECENSION

Tigrar

För Martin har det aldrig funnits några alternativ. Han ska bli fotbollsproffs till varje pris. När han säljs till en italiensk storklubb är han uppfylld av att vinna. Men drömmen förvandlas snabbt till en iskall mardröm. Ensam i ett nytt land, omgiven av stenhård konkurrens där hans lagkamrater vill se honom misslyckas handlar det inte längre om vinst och förlust. Det handlar om liv eller död i en värld där allt och alla kan köpas för pengar.


Torsdag 10 februari, kl 19.00         De bästa åren

Regi: Gabriele Muccino, Italien 2020
Längd: 2 tim 9 min

TRAILER

RECENSION

Inspirerad av Ettore Scolas Vi som älskade varann så mycket.
En berättelse om vänskap och kärlek under fyra decennier i Italien. Tre barndomsvänner gör allt tillsammans, men så träffar de en kvinna som ska komma att förändra vart och ett av deras liv – för alltid.
Italienska Gabriele Muccino (The Pursuit of Happyness) har inspirerats av både Ettore Scola (Vi som älskade varann så mycket) och Federico Fellini (La Dolce Vita) i denna nostalgiska och varma historia om kärlek och vänskap i Rom, från tidigt 1980-tal till nutid.

Originaltitel: Gli anni più belli
Originalspråk: Italienska


Torsdag 10 mars, kl 19.00         Clara Sola

Regi: Nathalie Álvarez Mesén, Costa Rica 2021
Längd: 1 tim 48 min

TRAILER

RECENSION

40 åriga Clara tros ha en speciell kontakt med Gud. Hon är ett ”helgon” i en by i behov av hopp, medan hon själv finner sin tröst i naturen. Medan mamman gör allt hon kan för att hålla tillbaka Claras utveckling som kvinna, lyckas hon inte kväva hennes sexuella lust. När en ung man dyker upp i familjens liv väcks en stark åtrå hos Clara som leder henne ut på outforskad mark där hon överskrider både fysiska och övernaturliga gränser.

Originaltitel: Clara Sola
Originalspråk: Spanska


Torsdag 7 april, kl 19.00         Alltid nära dig

Regi: Uberto Pasolini, Italien/Rumänien 2020
Längd: 1 tim 35 min

TRAILER

RECENSION

Alltid när dig är en film som påminner om Ken Loach filmer, alltså mycket socialt patos utan att det blir kletigt. John har fått beskedet att han bär på en obotlig sjukdom, och han har inte långt kvar. Han är ensamstående med en liten pojke, och den sonen ska han ge det fosterhem han själv aldrig kom till som liten. Han hade otur med sina fosterhem. Och vi får följa John och sonen Michael till fosterhem efter fosterhem, och han hittar alltid något som får honom att tveka. Kanske är det framför allt avskedet han skjuter upp.

Originaltitel: Nowhere Special
Originalspråk: Engelska


Torsdag 5 maj, kl 19.00         Världens värsta människa

Regi: Joachim Trier, Norge 2021
Längd: 2 tim 1 min

TRAILER

RECENSION

Julie fyller snart 30 år och hennes liv är en enda stor röra. Hon har kastat bort sin talang och hennes äldre pojkvän, Aksel – en framgångsrik serietecknare – vill att de ska stadga sig och skaffa familj. När hon en kväll smyger sig in på en fest träffar den yngre och charmiga Eivind. Hon gör slut med Aksel och kastar sig in i ett nytt förhållande i hopp om att få nytt perspektiv på livet. Men hon kommer snart att inse att vissa livsval redan ligger bakom henne.

Originaltitel: Verdens verste menneske
Originalspråk: Norska

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s