Filmprogram

Välkommen till vårens fem filmer 2019!

Alla filmerna visas på Park, Hjo.


Torsdag 10 januari, kl 19.00         En väldig vänskap

Regi: Dagur Kári
Längd: 1 tim 34 min

TRAILER

RECENSION

Den varma, vemodiga och mycket sorgsna berättelsen handlar om Fusi, en vänlig och överviktig 43-årig jätte som fortfarande är oskuld och bor hemma hos mamma. Mesta tiden lyssnar han på hårdrock och leker krig med sina tennsoldater. På jobbet blir han ständigt utsatt för mobbing och övergrepp. Hans liv tycks mest vara en långsam vandring mot döden. Men så möter han Hera, en sprallig tjej som tycker om honom, men som lider av psykisk ohälsa. Hon är i stort behov av hjälp och Fusi är beredd att göra allt för henne, vare sig hon vill det eller inte…


 

Onsdag (OBS! ej torsdag) 6 februari, kl 19.00          Allt för min son 

Regi: Xavier Legrand
Längd: 1 tim 30 min

TRAILER

RECENSION

Miriam och Antoine har skilt sig och deras trasiga äktenskap leder till en bitter vårdnadstvist. För att skydda sonen Julien från fadern söker Miriam ensam vårdnad, men domaren lyssnar till faderns argument och beslutar om gemensam vårdnad. Julien hamnar mitt emellan och blir till gisslan i sin egen familjs smutsiga konflikt. Nu är det upp till honom att se till att det värsta inte inträffar…


Onsdag (OBS! ej torsdag) 6 mars, kl 19.00           Goliat

Regi: Peter Grönlund
Längd:  1 tim 28 min

TRAILER

RECENSION

Kimmies pappa Roland ska snart inställa sig för att avtjäna ett fängelsestraff. Med Roland borta måste Kimmie axla rollen som familjeförsörjare och ta över sin pappas kriminella affärer. En uppgift han vare sig är redo för eller vill anta. Det sociala arvet är dock tungt i släkten Henebro, där manlighet och styrka mäts i förmågan att vinna alla strider. Något som Kimmie aldrig lyckats med. Peter Grönlund är tillbaka med ett familjedrama som inte lämnar någon oberörd.

 


 

Torsdag 4 april, kl 19.00            And breathe normally

Regi: Isold Uggadottir
Längd:  1 tim 35 min

TRAILER

RECENSION

På flygplatsen i Reykjavik möts två kvinnor. Den ena kommer från Guinea Bissau och mellanlandar med ett falskt pass. Den andra är en ensamstående hemlös mamma som hoppas att provanställningen i passkontrollen ska ge henne förutsättningar att ta hand om sin son. En film om om vänskap, utsatthet och hur ett oöverlagt ord kan förändra människors liv i grunden.


Torsdag 2 maj, kl 19.00            Shoplifters

Regi: Hirokazu Kore-eda
Längd:  2 tim 1 min

TRAILER

RECENSION

Shota (Jyo Kairi), inte mer än tio-elva år, stjäl varor med hjälp av Osamu (Lily Franky), en äldre man som är gammal nog att vara pojkens far eller farfar. I själva verket är Osamu ingetdera, hur mycket han än tjatar om han vill bli kallad ”pappa”. Dagsbytet tas med till ett slitet litet hus där de bor med tre kvinnor, varav sällskapets senior (den magiskt rara Kirin Kiki som gick bort i september) fungerar som de herrelösas ledare. Även om sammanhållningen liknar en familjs väcker själva konstellationen frågor kring vilka de är och vad de flytt ifrån.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s