Filmprogram

Välkommen till vårens program 2018 –  fem filmer alltid på en torsdag!

Alla filmerna visas under våren på Park, Hjo.


Torsdag 11 januari, kl 19.00         Den okända flickan

Regi: Jean-Pierre och Luc Dardenne
Längd: 1 tim 53 min

TRAILER

RECENSION

Jenny, en ung läkare, har precis stängt sin mottagning när det ringer på dörren.Hon öppnar inte och morgonen därpå får hon höra att en ung flicka har hittats död i närheten. Flickans identitet är okänd. Jenny fylls av skuldkänslor eftersom hon inte öppnade dörren. Hon kan inte släppa fallet och bestämmer sig för att ta reda på vem flickan var och vad det är som egentligen har hänt ..?


 

Torsdag 1 februari, kl 19.00          Angry Indian Goddesses 

Regi: Pan Nalin
Längd: 1 tim 32 min

TRAILER

RECENSION

Frieda har fått nog av den sexistiska modeindustrin och lämnar storstan för den vackra kustpärlan Goa. Nu ska hon gifta sig och bjuder in sina käraste väninnor till en sju dagar lång möhippa med dans, skratt och fest. Är det tänkt. Men alla av tjejerna är inte de såta vänner man kan tro. Mörka hemligheter avtäcks mitt i festyran och i tjejernas närhet finns dessutom ett gäng män som inte tar ett nej för ett nej. Vilket kommer förvandla möhippan till något som ingen i staden någonsin kommer att glömma…


Torsdag 1 mars, kl 19.00           The Square

Regi: Ruben Östlund
Längd:  2 tim 22 min

TRAILER

RECENSION

Christian är en framgångsrik ledare på ett modernt konstmuseum – i centrum av konstvärlden tar han sitt arbete på största allvar. Dagarna innan den prestigefulla utställningen The Square ska öppna blir han bestulen på öppen gata, något han varken kan skaka av sig eller låta passera obemärkt. Han påbörjar en jakt på förövaren som försätter honom i allt dråpligare situationer och får honom att ifrågasätta sin egen moraliska kompass.

 


 

Torsdag 5 april, kl 19.00            Den syriska förlovningsringen

Regi: Sophie Boutros
Längd:  1 tim 32 min

TRAILER

RECENSION

Therese är frun till en borgmästare i en liten by i Libanon. Hon har höga förväntningar inför ett stundande besök från dotterns blivande man och hans familj. Thereses bror, som dog i en syrisk explosion för 20 år sedan, är fortfarande högst närvarande i huset genom de stora fotografier av honom som finns uppsatta överallt. Therese är förväntansfull inför besöket och delar sin glädje med brodern genom att prata med fotografierna – tills hon plötsligt upptäcker att hennes efterlängtade gäster kommer just från Syrien.


Torsdag 3 maj, kl 19.00            Heartstone

Regi: Gudmundur Arnar Gudmundsson
Längd: 2 tim 9 min

TRAILER

RECENSION

 

En lika vacker som brutal uppväxtskildring från en avlägsen isländsk fiskeby. Tonårspojkarna Thor och Christian har känt varandra hela livet. Under en omvälvande sommar försöker en av dem vinna en flickas hjärta, medan den andra upptäcker nya känslor för sin bästa vän. Ett innerligt och avväpnande drama om att växa upp, komma ut och bryta samman.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s